måndag, augusti 22, 2005

Liberal sandlåda

Eftersom min blogg har urartat till en liberal sandlåda vill jag bara klargöra ett par saker:

1. Jag har ett liv. Jag jobbar, pluggar, är politiskt aktiv, tränar och har sociala relationer. Det innebär att jag inte har tid att hänga vid datorn 24-7 med hink och spade i högsta hugg.

2. Jag skriver inte mina blogginlägg för att få chansen att besvara dumma frågor. Jag diskuterar gärna men pajkastning står inte så högt på min önskelista. Vissa inlägg har till och med varit svåra att begripa, till exempel:

"Precis som man inte ställer samma krav på en person som lider av Darwins syndrom [min kursivering] som på en normal person, så ställer inte vänstern några krav på invandrare."

Darwins syndrom? Vad ska man kalla detta ? En "liberal slip"? Och om det är svårt att förstå mitt språk, som till exempel ordet "retorisk" finns det utmärkta nätlexikon att tillgå.

Jag hoppas verkligen inte att jag härmed skrämmer bort alla små "liberaler" från min blogg. Ni är varmt välkomna. Det är bara roligt att ha er här (och jag kan inte nog poängtera att betoningen ligger på bara...). För att muntra upp er slänger jag in en bild jag tror ni kommer att gilla. Vem vet, kanske en inspirationskälla för kommande valkampanj? Hopp och lek!
FREEDOM!!!

20 Comments:

Blogger pelpet said...

Då tar jag upp tangentbordet och sandlådan och offrar en stund av mitt patetiska, nördiga och inskränkta liv på att skriva ännu ett rättshaverist-inlägg på din blogg.

Självklart har du rätt i att välja exakt vad du vill skriva på din blogg och vilka frågor du vill svara på. Men i den senaste vettiga debatten har gången sett ut ungefär så här.

1. Du skriver ett sarkastiskt inlägg där du säger att folkpartiet är rasister.

2. Du ombeds flera gånger förklara exakt vad som gör folkpartiet rasistiskt.

3. Du svarar inte på frågan, utan hånar istället en något tvivelaktig ojämförelse med downs syndrom som en motståndare gör. Jämförelsen saknar dock relevans för själva sakfrågan i debatten.

4. Du skriver ett nytt blogg-inlägg där du hånar motståndarna i debatten.

För att återanvända sandlådemetaforen så tycker jag att du liknar ungen som märker att de andra barnen har byggt mycket finare sandslott, och därför kastar sand på dem och berättar att de har fel färg på spadarna och därför är idioter.

Du är givetvis fri att skriva vad du vill på din blogg, men du debatterar inte det minsta seriöst.

23 augusti, 2005 10:26  
Anonymous Anonym said...

Att diskutera med kommunister går inte. Allt som inte passar möts med oseriös propaganda. De kan inte ha de lätt idag, deras världsbild delas ju numera bara av Kuba, Kina och Nordkorea. Kina är väl idag ett av de värsta klassamhällena MED kommunisterna vid makten.

Går liksom inte att ta detta dravel på allvar.

23 augusti, 2005 10:57  
Anonymous Anonym said...

Hi my name's Tony, i'm just surfing around and found your blog....nice little one it is too...mine is still a work in progress,as most of my time goes on my direct satellite tv
related site direct satellite tv is my passion...lol

23 augusti, 2005 11:24  
Anonymous Johan Leckne said...

Skulle någon kunna vara så vänlig att förklara för mig(jag kanske är dum som inte förstår men förklara då för mig) varför folkpartiet är rasistiska, jag står fortfarande utan svar.

Självklart har du ont om tid som de flesta i dagens samhälle, då kanske det går snabbare att bara svart på min fråga så skall jag sluta skriva.
Mvh/ Johan Leckne

23 augusti, 2005 12:49  
Anonymous tb said...

Tråkigt, jag läste din blog med viss behållning även om jag inte alltid delar dina åsikter. Självklart är allas tid begränsad, men när du sticker ut näsan och sedan får mothugg så tycker jag inte man "argumenterar" på det viset som du gör nu. Du gör mig besviken, jag trodde bättre om dig.

23 augusti, 2005 20:40  
Anonymous Peter said...

Min jämförelse med Darwins syndrom var kanske inte den bästa, men poängen borde ändå gå att förstå. Byt ut det mot mentalt handikappad, eller nåt annat.

Mia Sand verkar inte tycka att invandrare är kapabla till att följa lag och ordning, att arbeta och förtjäna sitt eget uppehälle. Mia Sand beskriver invandrare som en grupp människor som man måste ta hand om, och absolut inte ställa några krav på. Att behandla människor på det sättet är att förnedra dem det grövsta, och också rasistiskt.

Att Mia Sand tycker det är jobbigt att förklara vad som är rasistiskt med att man förväntar sig att även invandrare skall följa lag och ordning har ju sin naturliga förklaring; det är inte rasistiskt, det är att bry sig.

Att Mia Sand tycker att hon har fina åsikter, beror enbart på att hon är inkapabel till att förstå de konsekvenser hennes politik skulle medföra.

23 augusti, 2005 21:40  
Anonymous Peter said...

"Kina är väl idag ett av de värsta klassamhällena MED kommunisterna vid makten."

- Nordkorea har också ett mycket brutalt klasssamhälle. De få rapporter som har sluppit ut från Nordkorea har varit mycket oroväckande.

Nordkorea är ett utmärkt exempel på vad som händer när man inför piska istället för morot för att få människor att utföra arbete. Kommunismen i ett nötskal.

23 augusti, 2005 21:53  
Blogger pelpet said...

Ett annat trevligt klassamhälle är Kuba. Dels har vi turisterna på topp, sedan har vi kubaner i turistindustrin (som kan få utländsk hårdvaluta) och sen de som får hålla till godo med pesos och ransoneringskort.

Ta gärna en titt på therealcuba. Sidan är lite onyanserad, men bilderna från ransoneringsbutikerna stämmer utmärkt med hur det såg ut då jag var där.

Och, givetvis, högst på klasslistan hittar vi Fidel Castro, som är en av världens rikaste diktatorer.

24 augusti, 2005 00:35  
Anonymous Johan Leckne said...

Allvarligt talat, kan alla hålla sig till ämnet och sluta sväva iväg. Jag väntar fortfarande på ett svar om varför folkpartiet är rasistiska.
Sluta ge Mia Sand andra ämnen att skriva om, då kanske hon inte hinner svara på denna viktiga fråga. (hon har ju ett liv till skillnad från mig)
Jag ber bara att ni väntar tills Mia Sand har svarat. Hennes uttalande om att folkpartiet är rasistiska måste utvecklas.

Varför är folkpartiet rasistiska????????????????????????????????????
Mvh/
Johan Leckne

JOHAN LECKNE

24 augusti, 2005 12:47  
Anonymous Peter said...

Johan Leckne!

Ge upp, du kommer aldrig att få Mia Sand att erkänna att hon inte har något som backar upp hennes lögner om fp.

Fp har ingen rasistisk politik.
Fp har ingen främlingsfientlig politik.
Fp har ingen invandrarfientlig politik.
Fp har ingen restriktiv flyktingpolitik.

Fp vill ställa krav på de som har uppehållstillstånd i Sverige.
- De skall lyda lag och ordning.
- Skärpa förbudet mot könsstympning.
- Kriminalisera barnäktenskap.
- Kriminalisera tvångsäktenskap.

Vi får anta att Mia Sand är för könsstympning, barnäktenskap och tvångsäktenskap eftersom detta är något som förekommer i vissa kulturer, och att det därmed vore rasistiskt att förbjuda detta. Att Mia Sand inte tycker att man skall behöva följa lag och ordning för att få behålla sitt uppehållstillstånd i Sverige vet vi redan.

Fp vill förbättra för invandrare:
- Jobbansökningar skall vara anonyma hos större företag och offentlig arbetsgivare.
- Garantera utvecklande aktiviteter och samhällsnyttigt arbete mot ersättning för invandrare.

Man kan ju undra om Mia Sand är emot ovan förslag?

Fp tycker inte att man skall få begå allvarliga och/eller upprepade brott som gäst i Sverige. Mia Sand tycker att hon har en fin åsikt när hon försvarar rätten att man skall få behålla sitt uppehållstillstånd trots att man inte lyder de lagar och förordningar vi har i Sverige.

Jag undrar om Mia Sand skulle tycka att Iraks regering var rasistiska om de drog in hennes hypotetiska uppehållstillstånd där om hon begick ett brott?

24 augusti, 2005 16:35  
Anonymous Johan Leckne said...

Jag tänker inte låta henne komma undand med detta påstående. Jag tänker fråga om och om igen tills hon utvecklat sitt resonemang.
Mia Sand, svara nu på varför folkpartiet är rasistiska.

Mvh/
Johan Leckne

24 augusti, 2005 19:36  
Anonymous steven said...

En anledning till att så många främlingsfientliga väljare nu stödjer folkpartiet är att de uttrycker att man måste förtjana att vara svensk. Detta är många eniga med. Invandrare ska jobba hårt för att visa att de förtjänar en plats i detta land. För något år sedan uttrucktes det med ett språktest som man som invandrare måste klara av för att få vara medborgare här.

Det är som om merparten som flyttar hit längtar efter att förstå det intrikata i vårt språkbruk av EN och ETT, och inte kommer för att få en fristad från en hotfull tillvaro någon annan stans.

Nu vill partiet att man ska kunna utvisas om man begår ett brott. Detta bör strida mot de mänskliga rättigheterna. Gissa varför?

26 augusti, 2005 00:44  
Anonymous Johan Leckne said...

Jag vet inte om Mia Sand har tid att utveckla sitt resonemang om varför folkpartiet är rasistiska, för att de ber folk att lyda och respektera de lagar som finns.
Precis som jag lyder och respekterar de lagar som finns i andra länder när jag bor där.

Det är dock ännu mer skrämmande att hon sedan inte kan berätta exakt vad hon menar.
Det verkar som att hon bara ville vara den som skrek högst och fick mest uppmärksamhet.


Mia Sand, var nu så god att förklara för mig så skall jag sluta skriva i din blogg.


Mvh/ Johan Leckne

26 augusti, 2005 11:26  
Anonymous Claesw said...

Folkpartiet bidrar de till rasismen genom att upprepat framställa invandrare och invandring som ett problem. Däremot inte sagt att alla folkpartister är rasister.

De talar gärna om hårdare tag och att man ska utvisa invandrare som begår brott. Folk i allmänhet tänker "araber och turkar och afrikaner" när de hör ordet "invandrare". Det folkpartiet inte berättar är att de flesta av de brottsliga invandrarna är finnar, norrmän och danskar, inte de läskiga araberna.

När så många människor inte integreras så kan man komma till 2 olika slutsatser:

1. Invandrarna anstränger sig inte tillräckligt, eller

2. Det finns brister i våra samhällsstrukturer som leder till att invandrarna inte kommer in i samhället.

Tror man att 1 är det riktiga svaret, ja då är man rasist. Ni får själva lista ut varför..

30 augusti, 2005 08:08  
Anonymous Johan L said...

Mia Sand?
Skulle du kunna svara`??????

30 augusti, 2005 11:06  
Anonymous Johan L said...

Mia Sand?
Skulle du kunna svara`??????

30 augusti, 2005 11:06  
Anonymous frida.darj@gmail.com said...

haha, du är grym! vad hette den där boken du läste om plastikoperationer på b-kursen förresten?

31 augusti, 2005 19:15  
Anonymous Johan Leckne said...

Inget nytt här, Mia Sand kanske är på semester?
När Mia Sand kommer tillbaka till datorn kanske vi mot förmodan får veta varför folkpartiet är rasistiska.
Det är faktiskt lite roligt att Mia Sand inte verkar kunna svara på frågan. Som vanligt är en förklaring av sina uttalande inte viktigt, vänta bara länge nog så glömmer nog de flest.
Där tas det fel, såna här uttalande får inte glömmas.

Mia Sand, du är en fegis som inte kan förklara dina kontroversiella åsikter. SIC
mvh/
Johan Leckne

08 september, 2005 16:24  
Anonymous Herrey said...

Oj, läste CWs inlägg.
Man är rasist om man anser att invandrare inte anstränger sig tillräckligt.
Om man anser att det finns strukturer som hindrar invandrare från att anstränga sig tillräckligt, är man då fortfarande rasist?
Eller om andra grupper inte anstränger sig tillräckligt, exempelvis pk-debattörer?
Är det rasism, mobbning, slag under bältet, eller helt enkelt en åsikt?
Och är invandrare en ras?

24 mars, 2006 10:03  
Anonymous Herrey said...

I övrigt håller jag med om Mia Sands tvivelaktiga debattstil.

Jag har ett liv

Små liberaler

BARA roligt


Feminister och härskarteknik. Eller osaklighet, som det hette när jag var ung. :)=

24 mars, 2006 10:08  

Skicka en kommentar

<< Home