söndag, augusti 21, 2005

Folkpartiet skiljer agnarna från vetet

Utifrån DNs rapportering ifrån Folkpartiets landsmöte urskiljer sig två ståndpunkter som bör ses som tongivande för en samtida svensk liberal politik:

1. Blattar är roten till allt ont. De har uppfunnit våldsbrott, sexuellt förtryck och utnyttjande av minderåriga. Dessa helt uppenbart nyanlända problem i vårt samhälle kan endast stävjas med hårdare tag och hot om utvisning. Dessutom är de lata och suger ut samhället. För att invandringen ska vara lönsam över huvud taget bör de tvingas till slavarbete i god (neo)kolonial anda! Det har fungerat förr!

2. Minskade klassklyftor är ett hot mot varje liberal utopi! Inför därför betyg på lågstadiet så att det så tidigt som möjligt blir tydligt vilka som har rätt förutsättningar och vilka som ska skrämmas bort från den akademiska världen. Eftersom det är skillnad på folk och folk kröns denna i allra högsta grad liberala strategi med förslaget om att barn ska kunna ställas inför rätta, så att de inte kan jiddra till sig en klassresa eller (socialt) medborgarskap.

24 Comments:

Blogger Lennart said...

Så länge som de inte skiljer agrarerna från vetet får vi kanske vara glada. :-)

Men nog är dagens Folkparti ett sällsynt parti. Men jag misströstar trots allt inte. Om borgarna vinner så kommer att folkpartisterna att ta värvning i ockupationsarmen i Irak och vi kommer att få ett betydligt lugnare samhällsklimat. :-)

21 augusti, 2005 20:44  
Anonymous daniel. said...

"Utländska medborgare som begår allvarliga brott ska utvisas."

"Framförallt måste brottsligheten bekämpas genom att sociala orsaker undanröjs"

"Folkpartiet vill också skärpa förbudet mot könsstympning och kriminalisera barnäktenskap och tvångsäktenskap."

"Efter en lång debatt beslutades också att jobbansökningar ska vara anonyma för den som söker jobb hos offentliga arbetsgivare och likaså privata med mer än femtio ansställda. "

ja, gud vilka hemska rasister de är de där folkpartisterna.
Brunhöger.

21 augusti, 2005 22:24  
Blogger pelpet said...

Mia, om det här är de ord du använder för att beskriva Folkpartiet, vilka ord använder du då för att beskriva nazister och fascister?

22 augusti, 2005 02:24  
Blogger torr said...

pelpet: vad är det för skillnad?

fp idag är långt värre än vad tex ny demokrati någonsin var. men du kanske va en av dom som såg till att dom kom in i riksdan överhuvudtaget? tom sveriges egna lilla mysrasist bert karlsson har gått å blivit folkpartist

22 augusti, 2005 02:45  
Blogger Tobias Smedberg said...

Utifrån din skarpa beskrivning verkar intet nytt kommit under solen. Fp kör i stora drag samma valpaket som sist. Fp tenderar till och med dra längre ut åt högerns mörkblå-bruna nyanser än vad de andra allianspartierna gör. Skön blog du har, den måste jag fortsätta läsa.

22 augusti, 2005 09:59  
Anonymous daniel. said...

Stark analys enligt Smedberg = utgå från en artikel i DN och sen komma med rena lögner och påhitt utifrån det.

22 augusti, 2005 10:04  
Blogger pelpet said...

Torr

Ny Demokrati var inte fascister eller nazister utan främlingsfientliga och smårasistiska. Det är en enorm skillnad.

Här kan du läsa vad riktiga nazister tycker om invandrare.

Folkpartiet är inte rasister. Däremot använder man ett språkbruk och kommer med vissa förslag som ibland kan tänkas attrahera främlingsfientliga väljare.

Istället för att försöka kladda brunfärg på Folkpartiet så tycker jag att du kan förklara exakt vad som är fel med förslagen och på vilket sätt de är rasistiska

22 augusti, 2005 13:17  
Anonymous daniel. said...

"Istället för att försöka kladda brunfärg på Folkpartiet så tycker jag att du kan förklara exakt vad som är fel med förslagen och på vilket sätt de är rasistiska"

Nu begär du för mycket... nämligen att socialister ska komma med egna förslag.

22 augusti, 2005 13:24  
Anonymous Johan Leckne said...

Jag har bott i USA och hade jag inte följt och respekterat deras lagar hade jag blivit utkastad ur landet. Med detta ser jag inget rasistiskt, varför skulle det vara det i Sverige????
vill gärna ha svar.....

22 augusti, 2005 13:57  
Anonymous kas said...

Ska bli kul att få ett referat här på bloggen om detta ur vänsterpolitisk tydligen viktiga ämne för oss som bor lite avsides.

22 augusti, 2005 16:55  
Anonymous Peter said...

Johan Leckne!

Nä, det är vänstern som är rasistiska! Av någon anledning så tycker vänstern att man skall vara ansvarsbefriad från alla sina handlingar när man är invandrare.

Precis som man inte ställer samma krav på en person som lider av Darwins syndrom som på en normal person, så ställer inte vänstern några krav på invandrare. Det om något är rasism!

Anledningen till att fp faktiskt har ett ganska starkt stöd för sin politik hos invandrare är just att fp inte behandlar invandrare som offer och inkompetenta människor. Fp ställer krav på invandrare och har förväntningar på att dessa människor skall bete sig bra. Fp visar respekt för invandrare just genom att ställa krav på att de skall prestera saker och ting och att de skall sköta sig genom att vara laglydiga medborgare.

Även invandrare vill kunna vara stolta över sin bakgrund och sitt land, precis som vi svenskar vill kunna vara det. De vill bli respekterade för dem de är, de vill inte bli sedda som offer.

22 augusti, 2005 17:43  
Blogger Mia Sand said...

"Darwins syndrom"...? Näe, detta är bara för mycket.

22 augusti, 2005 20:25  
Blogger Ali Esbati said...

:-)=)

Fan vad jobbigt att inte lida av just det syndromet...

22 augusti, 2005 22:05  
Anonymous Johan Leckne said...

Jag håller med dig Peter, ställde den här frågan då jag ville veta vad mia sand och ali esbati skulle svara, tydligen så verkar de inte kunna svara..........
Så återigen nu till Mia Sand och Ali Esbati, varför är det rasistiskt att be en icke-svensk medborgare(såväl amerikan som engelsman) att respektera och följa de rådande lagar som finns i Sverige om de nu skulle befinna sig i Sverige.

23 augusti, 2005 00:26  
Blogger Mia Sand said...

Johan & Peter,
Eftersom somliga verkar oförmögna att dra egna slutsatser eller presentera egna resonemang följer jag traditionen (i sann neokolonial anda)och svarar med en retorisk fråga: varför har vi inte dödsstraff i Sverige? Eller, vad vet jag, ni kanske är för dödsstraff? Det skulle förklara ett och annat.

23 augusti, 2005 00:38  
Anonymous Said said...

Jag vill bli sedd som offer. Jag är ett offer för rasistisk politik.

23 augusti, 2005 01:20  
Anonymous Anonym said...

Mia, ärligt talat - på vilket sätt var den där frågan retorisk? "en fråga som inte kräver svar" är inte riktigt vad du har ställt där, utan du svarar åt folk på en fråga som faktiskt kräver svar. Svårt med språket. Blir krångligt med stora ord ibland.

Förklara hellre varför utländska medborgare skall få bryta mot lagar och inte bli utvista ur Sverige, som ett av de verkligt få länderna med den konstiga regeln (nämn ett annat land där den regeln gäller. Kan du komma på ett enda?), är "rasistiskt" i dina ögon.

23 augusti, 2005 03:55  
Blogger pelpet said...

Mia Sand och Ali Esbati

Vad sägs om en schysst deal här.

Om någon av er svarar utförligt på dessa frågor:

> På vilket sätt är folkpartiet rasistiskt?

> På vilket sätt är det rasistiskt att kräva att de som vill bo i Sverige skall följa svensk lagstiftning?

Då skall jag med glädje svara på vilken politisk fråga som helst på min blog, så om det finns invändningar mot mitt svar så finns det goda möjligheter att bemöta dem.

Det jag eftersträvar är en seriös debatt, och skulle jag komma på mig själv med att ha en åsikt som är baserad på felaktiga fakta eller bristfällig analys så har jag inga problem med att erkänna det och ändra mig.

23 augusti, 2005 09:49  
Anonymous Anonym said...

Därför att Mia kanske ser finländare som en annan ras? De icke svenska medborgare som begår flest brott i Sverige är finnar. Nämligen. Men jag tror att Mia tror att folkpartiet menar "blattar"... Hon har inte läst på!

23 augusti, 2005 09:53  
Anonymous Johan Leckne said...

Jag har skriver inte på någon blogg men det gör du Mia Sand. Jag vill dock inte uttala mig om något jag inte vet,(vilket inte alla verkar ha problem med här) därför ställde jag snällt en fråga. Då jag fortfarande inte fått svar så kör vi igen...............
Varför är det rasistiskt att be en gäst (icke-svensk medborgare) att följa de regler och lagar som finns i Sverige?

Jag skulle vilja ha ett svar inte behöva bli förlöjligad. Min fråga berörde inte dödsstraffet och jag tänker inte ledas in på den debatten då det enda jag vill ha är ett svar på min ursprungliga fråga. Annars du kanske vet någon annan som är lite vänligare och kan svara på min fråga. I så fall får du gärna hänvisa mig vidare.
Mvh/ Johan Leckne

23 augusti, 2005 11:13  
Blogger K A S said...

Vad är det för kul en som använt min signatur på dessa bloggkomentarer

Kallt sa KAS

18 september, 2005 02:20  
Anonymous Anonym said...

lasa hela bloggen, ganska bra

05 december, 2009 05:29  
Anonymous Anonym said...

I inclination not acquiesce in on it. I over polite post. Especially the title attracted me to study the unscathed story.

16 januari, 2010 07:35  
Anonymous Anonym said...

Well I agree but I think the list inform should have more info then it has.

21 januari, 2010 17:34  

Skicka en kommentar

<< Home