torsdag, augusti 18, 2005

Extremfeministen Kristina Axén Olin

Kristina Axén Olins förslag om att kastrera våldtäktsmän känns ungefär lika fräscht som en återuppstart av Rasbiologiska institutet. Människosynen som avslöjas fullkomligt osar av den nya borgerlighetens livsfarliga blandning av kortsiktig nyliberalism och människofientlig konservatism. En sterilisering är ett kirurgiskt ingrepp som stryper testosteronproduktionen och helt enkelt gör mannen till "mindre man". Enligt Axén Olins biologistiska människosyn reduceras alltså sexualiserat våld till symptom på sjukdomen testosteron utan några som helst kopplingar till samhälleliga maktförhållanden. I egenskap av testosteronbärare fråntas män allt ansvar för sina handlingar men också alla rättigheter och skyldigheter i egenskap av handlande, tänkande, empatiska, ansvarsfulla varelser. Var det någon som sa "män är djur"?

4 Comments:

Anonymous Ace said...

Haha Mia. KLOCKRENT!

19 augusti, 2005 05:17  
Anonymous Anonym said...

Ja, precis! Döda dem istället

21 augusti, 2005 11:44  
Blogger pelpet said...

Törs man påminna om att kemisk kastrering inte är något kirurgiskt ingrepp utan en medicinsk behandling som när som helst kan avbrytas.

21 augusti, 2005 23:41  
Anonymous Åsa said...

Jodå, om du också påminner om alla bieffekter, och att behandlingen kan avbrytas av patienten själv genom att exvis ta lite anabola.

24 augusti, 2005 01:26  

Skicka en kommentar

<< Home