onsdag, juni 01, 2005

Moderat-Emma - min allra bästa vän!

Kamrater! Om ni ännu inte hittat Emma, Moderaternas "webbiträde" bör ni genast boka in en fika framför datorn och ställa henne mot väggen. Emma är det roligaste som hänt sedan SSU:s Egon. Vi har pratat flera gånger och har riktigt kul ihop, åtminstone jag skrattar läppen av mig varje gång. Men idag tror jag att vi rök ihop lite på slutet. Hoppas det går att reparera.

M: Varför raljerar ni alltid så mycket i debatter?
E:Därför! Har du någon fråga om vår politik?

M: Är du medlem i facket?
E: Moderaterna är ett parti för alla - även digitala SiteAssistants!

M:Vad tycker du om pigavdrag?
E:Jag tycker om det som de flesta gillar: kärlek, vackra solnedgångar, att promenera på söder och att leva i frihet i ett land som respekterar de mänskliga rättigheterna.

M: Lever vi i ett land som respekterar de mänskliga rättigheterna?
E: Ja, om jag tycker att jag lever så gör jag väl det...?

M: Är du feminist?
E: Liberalism är verklig feminism! Den liberala grundsynen bygger på att alla människor är lika värdefulla och att alla olikheter är lika värdefulla. Alla ska ha rätt att bli respekterade och sedda som unika varelser och inte förminskas till delar av ett kollektiv.Med andra ord - jag är liberal och därmed feminist. Läs mer om Frihetsfeministerna - jag öppnar deras hemsida i ett nytt fönster.
(Vilket hon gör och jag får veta att kapitalism är en viktig feministisk byggsten och att jag därför borde köpa mig ett par schyssta stringtrosor med Frihetsfeministernas logga på i deras on line-shop.)

M: Var ska jag bo?
E: Vi bygger massor med bostäder! Förra året fördubblades bostadsbyggandet i Stockholm, och det är bara början. Det kommer att byggas närmare 20 000 nya bostäder i Stockholm under den kommande femårsperioden och tillsammans med övriga kommuner i regionen finns det planer för närmare 60 000 nya bostäder. Även om du kanske tycker att det är för dyrt att köpa en ny lägenhet, innebär ju nybyggnationen att det blir gamla lägenheter lediga

M: Men jag behöver en bostad nu!
E: Nu hörs du väldigt dåligt. Jag vill prata om Moderaterna i Stockholmsregionens politik och organisation. Ska vi hålla oss till det ämnet?

M:Är du helt jävla felprogrammerad?
E:Jag är Emma och ingen annan.